Katram pieredzējušam dārzniekam jāzina, ka, barojot šos augus ar pelniem, tie pateiksies ar dāsnu ražu

Tā kā daudzi dārznieki pamazām atsakās no mākslīgā minerālmēslojuma, viņiem ir jāmeklē alternatīva un jāpāriet uz organisko augsnes bagātināšanu dārzā.

Pelni ir viens no vienkāršākajiem un pieejamākajiem mēslošanas līdzekļiem. Pelnus mīlošos augus nemaz nevar uzreiz uzskaitīt, jo dabā ir liels skaits augu, kas pateiksies par barošanu ar pelniem ar labu ražu.

Augi, kas mīl pelnus

Mēslojumam vislabāk piemēroti ir koksnes pelni no kamīna un krāsns. Var izmantot arī ugunskura paliekas pēc sausu augu zaru un stublāju sadedzināšanas. Lai iegūtu tik brīnišķīgu mēslojumu, jums vienkārši maisos jāsavāc no sadedzināšanas procesa palikušos pelnus un jāuzglabā sausā veidā.

Pelni satur kāliju, kalciju, fosforu un citus noderīgus elementus. Tie ir nepieciešami augu pilnīgai attīstībai. Pelni palīdz cīnīties ar noteiktu sēnīšu slimību izplatību, piemēram, melno kāju, miltrasu vai sakņu puvi krustziežu augiem.

Lasi arī: Vakarā tualetē ieliku tualetes papīru, kas samērcēts etiķī, bet no rīta apbrīnoju tīrību

Lasi arī: 3 izcilas mājas mērces, ar kurām šašliks kļūs vēl garšīgāks un sulīgāks

 

Ja pelnu mīlošos augus baro ar sausiem pelniem vai sagatavotu pelnu šķīdumu, tie tik ļoti nebaidīsies no fitoftoras. Pelni ievērojami samazina augsnes skābumu. Ar pelnu palīdzību jūs varat atbaidīt kaitīgos kukaiņus, kas pulcējušies, lai mielotos jūsu dārzā.

 

Augus, kuriem patīk pelni, var uzskaitīt bezgalīgi.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment